Підтримати нас

Ексдиректорці Білозерського ліцею на Херсонщині повідомили про підозру в колабораціонізмі

Vgoru
Автор статті
30 травня 2023 11:16
602
Поширити:

Колишній директорці Білозерського ліцею № 1 ім. О. Я. Печерського Наталії Паньковій заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі та пособництві державі-агресору.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрювана пішла на співпрацю з ворогом та погодилася впроваджувати освітні стандарти РФ.

У липні 2022 року вона обійняла окупаційну посаду директорки захопленого Білозерського ліцею № 1 імені Печерського.

Жінка організовувала підготовку приміщень до навчального року, перехід освітнього процесу на стандарти РФ, розміщення символіки країни-агресора. Вона наймала працівників та формувала списки «перекваліфікації» вчителів у Криму.

 Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Білозерці заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі місцевій мешканці, яка в липні 2022 року обійняла окупаційну посаду «заступниці директора по оптимізації управлінських процесів» Білозерського радгоспу. 

Колаборантка брала участь в організації псевдореферендуму. Вона записувала паспортні дані працівників підприємства, видавала бюлетені для голосування та вела облік тих, хто вже проголосував.

Також прокуратура заочно повідомила депутату Білозерської селищної ради Андрію Спіцину про підозру в державній зраді. За даними слідства, підозрюваний став так званим «заместителем главного врача по техническим вопросам» місцевої районної лікарні. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ