Підтримати нас

Керівниці окупаційного центру гумдопомоги в Новій Каховці загрожує довічне позбавлення волі

Vgoru
Автор статті
04 травня 2023 07:33
1,280
Поширити:

Служба безпеки України повідомила про підозру в державній зраді керівниці російського центру гуманітарної допомоги в Новій Каховці Наталії Казарян.

Відповідний документ опублікований на сайті Офісу генпрокурора України. 

За даними слідства, вона погодилася передавати російським спецслужбам інформацію про об’єкти критичної інфраструктури та військові об’єкти. Її завербував співробітник ФСБ Денис Журавльов. Вона брала участь у зйомках російських пропагандистських сюжетів у Новій Каховці.  

Також підозрювана вербувала агентів за допомогою оголошень у різних Телеграм-спільнотах. За цю роботу вона пропонувала від 100 до 150 доларів. Деякі люди погодилися та передавали росіянам інформацію через Казарян.

“Унаслідок передачі Наталією Казарян інформації Денісу Журавльову відбувалися неодноразові ворожі обстріли, що призводило до втрат цивільного населення в Україні”, – зазначено в документі. 

Наразі їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. 

Раніше ми повідомляли, що правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Херсона за фактом пособництва державі-агресору. Він надавав військовим РФ послуги з водного перевезення. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ