Підтримати нас

Судитимуть двох мешканок Новотроїцького на Херсонщині, які обійняли окупаційні керівні посади

Vgoru
20 червня 2023 10:30
674
Поширити:

Прокурори Херсонської та Генічеської прокуратур скерували до суду справи щодо двох місцевих мешканок селища Новотроїцьке на Херсонщині за фактом колабораціонізму. Вони добровільно обійняли керівні окупаційні посади в селищі.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, 65-річна Валентина, Шокарєва добровільно обійняла посаду заступниці окупаційного голови в незаконно створеному окупантами органі влади – “Новотроїцька військово-цивільна адміністрація Херсонської області”. Сталося це в липні – вересні 2022 року.

Інша обвинувачена 43-річна Катерина Аширова в Новотроїцьку погодилась очолити захоплений місцевий центр культури та дозвілля, незаконно обійнявши посаду директорки.

Жінки виконували організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, брали участь у численних пропагандистських заходах окупантів.

Обом загрожує позбавлення волі строком від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, судитимуть кінолога херсонського СІЗО, який утримував у камерах незаконно затриманих окупантами українських громадян. Після захоплення херсонського слідчого ізолятора інспектор-кінолог зрадив присягу: він утримував в ізоляторі херсонців, яких окупанти викрадали та кидали до камер за непокору. Він особисто морально тиснув на ув’язнених та погрожував їм.

СБУ затримала двох колаборантів із Херсона. Під час окупації вони добровільно пішли на роботу до створеної агресором в'язниці, де їх призначили “молодшими інспекторами”. Завданням обох колаборантів було охороняти тюремні камери, у яких утримували місцевих жителів, насамперед учасників руху опору.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ