Підтримати нас

Зрадив присягу й утримував в ізоляторі херсонців: судитимуть кінолога херсонського СІЗО

Vgoru
Автор статті
16 червня 2023 09:17
441
Поширити:

Судитимуть кінолога херсонського СІЗО, який утримував у камерах незаконно затриманих окупантами українських громадян.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За даними слідства, після захоплення херсонського слідчого ізолятора інспектор-кінолог відділу охорони отримав від спецслужб РФ пропозицію вступити до лав окупаційного правоохоронного органу – «управління виконання покарань по Херсонській області».

Чоловік зрадив присягу: він утримував в ізоляторі херсонців, яких окупанти викрадали та кидали до камер за непокору. Він особисто морально тиснув на ув’язнених та погрожував їм.

Чоловік обдзвонював колишніх колег та закликав іти на службу до незаконно створеної установи. Після звільнення Херсону обвинувачений втік разом з росіянами, ідеться в дописі.

Його обвинувачують у колабораційній діяльності та державній зраді (ч. 7 ст. 111-1, ч. 2 ст. 111 КК України): йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше ми писали, що СБУ затримала двох колаборантів із Херсона. Під час окупації вони добровільно пішли на роботу до створеної агресором в'язниці, де їх призначили “молодшими інспекторами”. Завданням обох колаборантів було охороняти тюремні камери, у яких утримували місцевих жителів, насамперед учасників руху опору.

У колабораційній діяльності підозрюється херсонка, яка проводила інтерв'ю з прихильниками держави-агресора.Вона вступила до “Медіашколи” на базі телерадіокомпанії “Таврія”, яку створили окупаційна влада. Також дівчина отримала посвідчення від “спілки журналістів Росії” і дала інтерв'ю, у якому підтримала окупацію Херсонщини.

 

 

 

 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ