Підтримати нас

Судитимуть депутата Новотроїцької сільради, який розселяв окупантів і забезпечував їх

Vgoru
Автор статті
22 вересня 2023 12:45
416
Поширити:

Судитимуть депутата Новотроїцької селищної ради від забороненої в Україні партії «ОПЗЖ» за фактом пособництва державі-агресору. 

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що обвинувачений, як засновник та керівник одного з сільськогосподарських підприємств на Херсонщині, організував на його території розміщення військової техніки РФ. 

Чоловік розселяв особовий склад збройних сил РФ у селищі Сиваське Генічеського району в будинку культури, школі, дитячому садку та приватних будинках, які вимушено покинули місцеві мешканці.

Дбав і про інші потреби військовослужбовців РФ, забезпечуючи їх їжею, побутовими речами, надав для будівництва укріплень сільгосптехніку.

Ексдепутату загрожує ув’язнення від 10 до 12 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, судитимуть двох місцевих мешканок селища Новотроїцьке на Херсонщині за фактом колабораціонізму. Вони добровільно обійняли керівні окупаційні посади в селищі. Так, 65-річна Валентина Шокарєва добровільно обійняла посаду заступниці окупаційного голови Новотроїцька, а 43-річна Катерина Аширова в Новотроїцьку погодилась очолити захоплений місцевий центр культури та дозвілля.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ