Підтримати нас

Окупаційна голова Новотроїцької громади підозрюється в пособництві РФ

Vgoru
Автор статті
13 грудня 2023 10:27
686
Поширити:

Жительці села Новотроїцьке заочно повідомили про підозру в пособництві РФ. У жовтні вона стала головою окупованої Новотроїцької громади. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

На сайті Офісу Генпрокурора підозру опублікували 34-річній Євгенії Кузьменко.

За даними слідства, у квітні 2023 року вона подала заяву на вступ до партії та зареєструвалася кандидатом у депутати від «Єдиної Росії». 

У жовтні 2023 року під час окупаційних “виборів депутатів законодавчих зібрань та органів місцевого самоврядування”, жінку обрали окупаційною головою “Новотроїцького муніципального округу”.

“Після цього Кузьменко прийняла присягу та добровільно очолила вказану незаконно створену установу”, – ідеться в підозрі. 

 Євгенії Кузьменко може загрожувати ув’язнення від 10 до 12 років із конфіскацією майна. 

За даними порталу Evocation.info, Євгенія Кузьменко була співробітницею дитсадка. Також вона працювала косметологинею й масажисткою.

Новотроїцька селищна громада перебуває під окупацією російських військ із лютого 2022 року. Суд Одеси 6 грудня виніс заочний вирок 65-річній заступниці окупаційного голови Новотроїцької громади на Херсонщині Валентині Шокарєвій.

Правоохоронці вже повідомили про підозру в колабораціонізмі 25 співробітникам окупаційної поліції з Новотроїцької громади. Судять і депутата Новотроїцької сільради від «ОПЗЖ» за пособництво РФ та окупаційну директорку Катерину Аширову місцевого центру культури та дозвілля.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ