Підтримати нас

Суд визнав винним у колабораціонізмі експоліціянта зі Скадовська на Херсонщині

Автор статті
20 квітня 2024 19:09
274
Поширити:
Олександр Лукашевич. Фото: ЦЖР

Великоолександрівський районний суд Херсонської області заочно визнав винним у колабораціонізмі колишнього поліціянта з Херсонщини 32-річного Олександра Лукашевича. Його засудили до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомив Центр журналістських розслідувань, з посиланням на вирок суду.

Також засудженого позбавили спеціального звання «старший лейтенант поліції» і протягом 15 років заборонили працювати в правоохоронних органах.

Суд встановив, що Лукашевич добровільно пішов працювати командиром комендантського взводу в незаконно створеному «Скадовському районному відділі поліції». 

Свідки розповіли, що у 2022 році бачили його в російській формі та що він тероризував мирних жителів Скадовська.

Зазначається, що Олександр Лукашевич незаконно арештував батька одного зі свідків через те, що в нього не було документів. Окрім цього, засуджений погрожував йому, приставивши пістолет до його голови. Чоловіка відпустили лише коли свідок приніс до окупаційної поліції паспорт. Також у його батька забрали мопед і погодились повернути за каністру бензину.

Інша свідка, яка працювала судмедексперткою, розповіла, що Олександр Лукашевич запитував, чому вона не перейшла на бік російських окупантів. 

Олександр Лукашевич – уродженець селища Біле Луганської області. У 2015 році він склав присягу працівника органів внутрішніх справ України й працював спочатку в Національній поліції на рідній Луганщині.
У вересні 2021 року Лукашевича перевели до Скадовського районного відділу поліції, де він працював інспектором сектора реагування патрульної поліції. Його звільнили 31 березня 2022 року.

  • Ленінський районний суд Кропивницького заочно визнав вину в колабораційній діяльності жителя Нової Каховки Херсонської області, 39-річного Максима Карого. Він причетний до пограбувань, викрадень, катувань та насильства людей. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ