Підтримати нас

Суд заочно визнав вину поліціянта з Нової Каховки: викрадав та катував людей

Автор статті
17 квітня 2024 10:57
151
Поширити:
Фото: ЦЖР

Ленінський районний суд Кропивницького заочно визнав вину в колабораційній діяльності жителя Нової Каховки Херсонської області, 39-річного Максима Карого. Він причетний до пограбувань, викрадень, катувань та насильства людей. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За даними розслідування, він працював поліціянтом у незаконному правоохоронному органі. Чоловік викрадав активістів із проукраїнською позицією, волонтерів, учасників АТО. Він вдавався до фізичного насилля над людьми, зокрема і дитини. 

За словами свідка, Карий до повномасштабного вторгнення працював дільничним поліції в Новій Каховці. 

“У березні 2022 року свідок бачив як Максим Карий разом із невідомими людьми в масках і чорній формі вдерлися до приміщення Новокаховської міськради й почали там усе крушити”, – додає свідок. 
 Зазначається, що він також розробив і розповсюдив проєкт статуту незаконної громадської організації «Народна єдність» ультраправого радикального спрямування, яка мала діяти на незаконно захоплених територіях України. 

Інша свідкиня повідомила в суді про те, що до її квартири в Новій Каховці вдерлися 15 військових РФ. Вони обшукували житло, оскільки її батько брав участь в АТО. Максим Карий був присутній при цьому, особисто перевіряв телефон жінки.

Вирок суду – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
  • Раніше стало відомо, що Максим Карий разом із Русланом Агаєвим працювали на проросійську “ОПЗЖ”, екснардепа Іллі Киви й ексочільника Херсонської облради Владислава Мангера з перебуванням у територіальній обороні Херсонщини.
  • Руслан Агаєв – голова громадського формування з охорони громадського правопорядку та державного кордону «Ніхто, крім нас» і один із соратників підозрюваного в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк ексголови Херсонської обласної ради Владислава Мангера. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ