Підтримати нас

Суд визнав винним колишнього інспектора-кінолога, який пішов на співпрацю з окупаційною владою

Vgoru
Автор статті
16 січня 2024 17:04
1,713
Поширити:

Суд визнав винним у колабораційній діяльності жителя Херсонщини Ігоря Дудку. Йому винесли вирок – 7 років позбавлення волі з конфіскацією телефона.

Про це йдеться у вироку Великоолександрівського районного суду Херсонщини, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Також на 12 років позбавили права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах.

У суді обвинувачений визнав свою вину. Звільнення з колонії пояснив тим, що йому перестали платити заробітну плату, а на співпрацю з окупаційною владою пішов через необхідність забезпечувати себе, свою сестру, племінницю та тяжко хвору матір, з якими проживав разом, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в жовтні 2022 року чоловік виїхав на підконтрольну Україні територію та в листопаді повідомив правоохоронцям про вчинений ним злочин. З 12 серпня 2023 року Ігор Дука був ув’язнений у Миколаївському слідчому ізоляторі. 

Як пише ЦЖР, уродженець села Добропілля Скадовського району Дука в травні 2022 року звільнився з посади інспектора-кінолога ДУ «Голопристанська виправна колонія (№7)», а в липні добровільно працевлаштувався до захопленої російськими окупантами цієї ж колонії. Йому дали спецзвання «старший прапорщик внутрішньої служби» і відправили до кінологічного відділення херсонської виправної колонії №90. 

Ігор Дука займався дресуванням службових собак, які охороняли створені окупаційною владою органи. 

За колабораціонізм судитимуть начальника окупаційного Чаплинського районного відділення поліції на Херсонщині Сергія Березіна. Він причетний до масових викрадень і катувань місцевих жителів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ