Підтримати нас

Судитимуть начальника Чаплинської поліції, причетного до катувань українців

Автор статті
15 січня 2024 16:38
1,085
Поширити:

За колабораціонізм судитимуть начальника окупаційного Чаплинського районного відділення поліції на Херсонщині Сергія Березіна. Він причетний до масових викрадень і катувань місцевих жителів.

Про це повідомляє Управління СБ України в Тернопільській області.

За даними слідства, мешканець Донеччини Сергій Березін, який ще 2014 року перейшов на бік РФ, після початку повномасштабної війни в червні 2022 року очолив окупаційне Чаплинське районне відділення поліції Каховського райвідділу.

На псевдопосаді Сергій Березін придушував рух опору та поширював кремлівський режим у регіоні. Для цього він особисто віддавав накази на викрадення жителів Чаплинки для їх подальшого ув’язнення в російських катівнях, ідеться в дописі.

Також Березін обшукував громадян, які розраховувалися з продавцями ринку українською гривнею. А тих, хто відмовляв розраховуватися рублями,  наказував покарати, пише СБУ в Тернопільській області.

Повідомляється, що Березін переховується від правосуддя на лівобережжі області. Чоловікові загрожує позбавлення волі від 12 до 15 років із конфіскацією майна.

Чаплинська селищна громада Каховського району перебуває під окупацією російських військ із лютого 2022 року. Судитимуть жительку Чаплинки Кристину Іноземцеву за колабораціонізм, яка стала окупаційною начальницею відділу культури в селищі. Також судитимуть громадянина РФ Олександра Хлюстова, який очолює окупаційну адміністрацію Чаплинки. У травні колишнього окупаційного голову селища Атома Мірібяна заочно засудили до 10 років позбавлення волі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ