Підтримати нас

Суд виніс вирок окупаційному правоохоронцю з Олешок на Херсонщині

25 липня 2024 21:29
588
Поширити:
Фото: ЦЖР

Херсонський міський суд визнав винним у колабораціонізмі 25-річного Сергія Гусака з Олешок Херсонської області. Йому призначили 15 років тюрми з конфіскацією майна. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Суд встановив, що Гусак обійняв посаду тимчасово виконуючого обов'язки поліціянта комендантського взводу в незаконно створеному «Олешківському районному відділі поліції головного управління МВС у Херсонській області», йдеться в повідомленні.

За інформацією журналістів, у липні 2022 року фотографію Сергія Гусака разом із двома іншими поліціянтами Олешок опублікували окупаційні телеграм-канали, коли незаконний заступник голови цього міста Віктор Сирота вручав їм ноутбуки.

Також причетність засудженого до скоєного злочину довели свідки. Серед них була співробітниця окупаційного МВС Херсонщини, яка відповідала за призначення правоохоронців у регіонах області, зокрема, в Олешках. Окрім цього, Гусака бачили у формі російського поліціянта й інші свідки.

“Гусак вихвалявся, що сам пішов до поліції, говорив, що Росія тут назавжди, а в поліції росіяни платять гарні гроші», – цитують свідків у вироку суду.
  • Раніше Комінтернівський районний суд Одеської області заочно визнав винним у державній зраді окупаційного поліціянта Олешок Херсонської області 31-річного Валентина Федюшкіна.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів