Підтримати нас

Суд визнав вину окупаційного поліціянта Олешок на Херсонщині: причетний до катування людей

18 липня 2024 12:29
321
Поширити:
Фото: Pexels

Комінтернівський районний суд Одеської області заочно визнав винним окупаційного поліціянта Олешок Херсонської області 31-річного Валентина Федюшкіна. Його визнали винним у державній зраді. 

Про це йдеться на сторінці Центру журналістських розслідувань, з оприлюдненим вироком суду. 

За даними слідства, чоловік до того як обійняти посаду в окупаційному органі, перебував на посаді інспектора взводу №1 роти №4 батальйону управління патрульної поліції в Херсонській області.

У червні 2022 року його звільнили з посади в українській поліції.

Зазначається, що на своїй незаконній посаді Федюшкін проводив обшуки будинків учасників АТО та вилучав мисливську зброю.

Окрім цього, він передавав інформацію російським окупантам щодо проукраїнськи налаштованих місцевих жителів. Чоловік також причетний до викрадення та катування людей. 

За розповідями свідків, Федюшкін разом із військовими РФ увірвався до приміщення поліції в селі Козачі Лагері. 

“Федюшкін силою забирав у односельців автівки, влаштовував обшуки, незаконно позбавляв волі людей і вивозив їх на підвали”, – додають вони. 

Йому інкримінували частину 2 статтю 111 КК України. Чоловіку заочно присудили 15 років ув'язнення із конфіскацією майна і позбавленням спеціального звання “лейтенант поліції”. Також Федюшкіну заборонили працювати в органах влади протягом 15 років. 

Вирок суду ще не набрав законної сили.

Фото зі сторінки ЦЖР

  • За фактом колабораціонізму судитимуть двох жителів селища Лазурне Скадовського району Херсонської області, які обійняли посади в окупаційній поліції.
  • За державну зраду судитимуть експравоохоронця з Генічеська Херсонської області. Чоловік обійняв посаду в окупаційній поліції.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів