Підтримати нас

За роботу в окупаційній поліції судитимуть двох жителів Скадовського району Херсонщини

05 червня 2024 19:55
286
Поширити:
Фото: Pexels

За фактом колабораціонізму судитимуть двох жителів селища Лазурне Скадовського району Херсонської області, які обійняли посади в окупаційній поліції.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.



За даними слідства, у червні 2022 року чоловіки вступили на службу до окупаційного “Скадовського районного відділку поліції ГУ МВС Херсонської області”.

Один із них виконував обов’язки незаконного поліціянта комендантського взводу, інший – окупаційного конвойного відділення конвоювання.

Обвинувачені виконували вказівки окупаційної влади, забезпечуючи роботу незаконного правоохоронного органу. Вони брали участь у проведенні обшуків у проукраїнських жителів Херсонщини.

Чоловікам загрожує ув’язнення на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • За державну зраду судитимуть експравоохоронця з Генічеська Херсонської області. Чоловік обійняв посаду в окупаційній поліції.
  • Правоохоронці оголосили підозру в добровільному зайняті посади в незаконному правоохоронному органі на окупованій території, жорстокому поводженні з цивільним населенням 33-річному жителю Херсона Миколі Бєлову. Він обійняв посаду в незаконно створеному правоохоронному органі, розташованому в захопленій будівлі Херсонського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області.
  • Уродженець Херсона, 42-річний експоліціянт Олександр Лученков отримав підозру в добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі під час окупації міста. Він обійняв посаду тимчасово виконувача обов'язки командира роти батальйону патрульно-постової служби окупаційного управління МВС Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів