Підтримати нас

Оголосили підозру жителю Херсона: працював в окупаційній поліції

Автор статті
28 квітня 2024 07:34
358
Поширити:

Правоохоронці оголосили підозру в добровільному зайняті посади в незаконному правоохоронному органі на окупованій території, жорстокому поводженні з цивільним населенням 33-річному жителю Херсона Миколі Бєлову. Він обійняв посаду в незаконно створеному правоохоронному органі, розташованому в захопленій будівлі Херсонського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, 26 липня 2022 року згідно з наказом незаконного керівника Бєлова призначили окупаційним старшим слідчим Суворовського міського відділу поліції ГУ МВС Херсонської області.

27 липня 2022 року йому надали окупаційне спеціальне звання “старший лейтенант поліції”.

З 27 липня по 11 листопада 2022 року в окупованому Херсоні Бєлов займався придушенням спротиву, незаконно ув'язнював місцевих жителів, катував їх та примушував співпрацювати з російськими силовиками, стверджують правоохоронці.

Як інформують правоохоронці, 2 вересня 2022 року близько 12:00 Бєлов проводив допит незаконного затриманого місцевого жителя. Підозрюваний наніс чоловіку 30 ударів руками та ногами. Повторно його допитували 3, 5, 6, 8 серпня. Чоловіка змушували співпрацювати з окупаційною владою. Затриманий не міг самостійно пересуватися. Однак медичну допомогу йому не надавали. Крім того, місцевого жителя тримали в антисанітарних умовах та обмежували в їжі, воді.

Бєлову інкримінують:

  • ч. 7 ст. 111-1 ККУ колабораціонізм – загрожує від дванадцяти до п’ятнадцяти років позбавлення полі;
  • ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 ККУ порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб  – загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років або довічне позбавлення волі.

У тексті підозри йдеться, що Микола Бєлов мав досвід роботи в органах внутрішніх справ України. Його звільнили 6 листопада 2015 року з посади старшого слідчого Суворовського РВ міського управління УМВС України в Херсонській області через скорочення штатів у спеціальному званні старший лейтенант міліції.

  • Уродженець Херсона, 42-річний експоліціянт Олександр Лученков отримав підозру в добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі під час окупації міста. Він обійняв посаду тимчасово виконувача обов'язки командира роти батальйону патрульно-постової служби окупаційного управління МВС Херсонської області.
  • Сосновський районний суд Черкас заочно визнав винним у колабораційній діяльності 42-річного жителя Херсона Арсена Кіріяка. Він обійняв посаду виконувача обов'язків інспектора батальйону патрульно-постової служби окупаційного МВС Херсонської області. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ