Підтримати нас

Суд заочно визнав винним жителя Херсона: обійняв посаду в незаконній патрульній службі

Автор статті
24 квітня 2024 18:59
132
Поширити:
Фото: Центр журналістських розслідувань

Сосновський районний суд Черкас заочно визнав винним у колабораційній діяльності 42-річного жителя Херсона Арсена Кіріяка. Він обійняв посаду виконувача обов'язків інспектора батальйону патрульно-постової служби окупаційного МВС Херсонської області. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що Кіріяк працював поліціянтом відділення №1 конвойної служби головного управління Національної поліції України в Херсонській області. 22 червня 2022 року його звільнили.

Навесні 2022 року він пішов служити окупаційним військам. Кіріяку присвоїли звання старшого сержанта поліції. 

12 липня 2022 року його перевели на посаду командира взводу батальйону патрульно-постової служби.

Чоловіку загрожує 14 років ув'язнення з конфіскацією майна. Його позбавили звання “старший сержант поліції” і заборонили на 15 років працювати в органах влади й у правоохоронних органах України.

  • Уродженець Херсона, 42-річний експоліціянт Олександр Лученков отримав підозру в добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі під час окупації міста. Він обійняв посаду тимчасово виконувача обов'язки командира роти батальйону патрульно-постової служби окупаційного управління МВС Херсонської області.
  • Двох колишніх поліціянтів із Херсонської області суд визнав винними в колабораціонізмі. Одного з них засудили до 14 років позбавлення волі, інший отримав 13 років ув’язнення.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ