Підтримати нас

Підозру отримав експоліціянт із Херсона: обійняв посаду в незаконному правоохоронному органі

Автор статті
24 квітня 2024 15:17
242
Поширити:
Фото: Evocation.Info

Уродженець Херсона, 42-річний експоліціянт Олександр Лученков отримав підозру в добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі під час окупації міста. 

Текст підозри опублікували на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, чоловіка звільнили з поліції 22 червня 2022 року. 

З 13 травня 2022 року на окупованій території Херсонської області незаконна влада створила Головне управління міністерства внутрішніх справ та набирали туди співробітників. 

З 17 травня 2022 року Лученков обійняв посаду тимчасово виконувача обов'язки командира роти батальйону патрульно-постової служби окупаційного управління МВС Херсонської області. Йому присвоїли звання майора. 

Він виконував накази незаконної адміністрації. 

Лученкову загрожує ув'язнення від 12 до 15 років  із конфіскацією майна або без такої, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років. 

  • Двох колишніх поліціянтів із Херсонської області суд визнав винними в колабораціонізмі. Одного з них засудили до 14 років позбавлення волі, інший отримав 13 років ув’язнення.
  • Херсонський міський суд Херсонської області 19 квітня визнав винним в колабораціонізмі 25-річного лейтенанта поліції з Голої Пристані Івана Панасюка. У 2022 році за російських окупантів він почав працювати помічником дізнавача відділу дізнання Голопристанського РВП.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ