Підтримати нас

Суд виніс вирок ексміністру Табачнику, який допомагав встановити окупаційний режим на Херсонщині

Вгору
21 березня 2024 19:56
296
Поширити:
Дмитро Табачник. Фото: УНІАН/Владислав Мусієнко

Суд заочно засудив до 15 років позбавлення волі ексміністра освіти та науки України Дмитра Табачника за державну зраду, пособництво державі-агресору, порушення законів та звичаїв війни. Також конфіскували його майно.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Зазначається, що Дмитро Табачник консультував призначених Кремлем окупаційних голів Херсонської та Запорізької областей Володимира Сальда і Євгена Балицького щодо проведення незаконного референдуму. 

Окрім цього, за даними правоохоронців, ексміністр допомагав на окупованих територіях півдня України переформатувати освітню галузь за стандартами РФ. За це Табачника призначили окупаційним радником Балицького та включили до складу партії «Єдина Росія».

Як пишуть в дописі, Табачник причетний до розкрадання майна місцевих аграріїв та захоплення їхніх підприємств.

  • Дмитро Табачник був міністром освіти та науки, молоді та спорту України у 2010-2014 рр. У 2023 році Президент позбавив його українського громадянства. Також на Дмитра Табачника накладені санкції РНБО.
  • Журналісти програми “Телебачення Торонто” від джерел у правоохоронних органах отримали доступ до листувань Дмитра Табачника у телеграмі за період з 2019 по кінець 2022 рік. Як виявилося, ексміністр тісно спілкувався з Володимиром Сальдом. Журналісти отримали доступ до понад 900 повідомлень між ними. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів