Підтримати нас

Ексміністр Табачник секретно записував Володимира Сальда до уролога – журналісти

Vgoru
Автор статті
17 грудня 2023 16:28
1,431
Поширити:

Ексміністр освіти й науки України Дмитро Табачник допоміг російським окупантам у розробці стратегії побудови окупаційного режиму на Херсонщині. Він тісно спілкується з призначеним Росією окупаційним головою Херсонщини Володимиром Сальдо і навіть секретно записував його до уролога.  

Про це розповіли журналісти програми “Телебачення Торонто”. Від джерел у правоохоронних органах вони отримали доступ до листувань Дмитра Табачника у телеграмі за період з 2019 по кінець 2022 рік. 

Як виявилося, ексміністр тісно спілкувався з Володимиром Сальдом. Журналісти отримали доступ до понад 900 повідомлень між ними. 

“І найперше з них, яке написав Табачник херсонському колабранту Сальдо – це була “предполагаемая схема военно-гражданских администраций”, – стверджують журналісти. 

Тобто Дмитро Табачник наприкінці березня 2022 року брав участь в розробці стратегії, як буде встановлюватися окупаційний режим на Херсонщині, стверджують журналісти.  

Також стало відомо, що Табачник і Сальдо заробляли на пальному в окупованій Херсонщині та давали за це “відкати” у рублях окупаційній адміністрації. 

За тиждень на такій схемі вони могли заробити на пальному майже три мільйони рублів.

До того ж із листування стало відомо, що Табачник просив Сальдо, аби російські військові в селищі Мирне Каланчацького району не заселялися у квартиру ветеринарного лікаря Табачника.

Ексміністр навіть записував Сальдо до уролога, стверджують журналісти:

“Ексміністр навіть допомагає “по блату” потрапити Сальду на прийом до уролога абсолютно секретно. Бо він дуже боїться, що його візьмуть за яйця українські спецслужби”. 

Дмитро Табачник був міністром освіти та науки, молоді та спорту України у 2010-2014 рр. У 2023 році Президент позбавив його українського громадянства. Також на Дмитра Табачника накладені санкції РНБО. СБУ оголосила йому підозру в державній зраді, пособництві РФ, порушенні законів та звичаїв війни.

Табачник брав активну участь в організації псевдореферендумів на Херсонщині й Запоріжжі. Він балотувався в депутати від партії "Єдина Росія" на окупованому Запоріжжі. Табачника призначили "радником" окупаційного голови Запорізької області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ