Підтримати нас

Суд виніс вирок двом експравоохоронцям з Херсонщини, які працювали в окупаційних правоохоронних органах

Вгору
Автор статті
22 березня 2024 21:56
222
Поширити:

Суд заочно визнав винними у колабораційній діяльності двох колишніх правоохоронців із Херсонщини та призначив покарання – 15 років ув'язнення.

Про це йдеться на сторінках ДБР у Києві та ДБР у Миколаєві.

Фото: ДБР у Миколаєві

Теплодарський міський суд Одеської області за матеріалами розслідування ДБР визнав винним у колабораціонізмі експравоохоронця, який погодився співпрацювати з російськими окупантами в Голій Пристані Херсонської області. Він обійняв посаду «начальника дорожньо-патрульної служби» в окупаційній міліції. За показами свідків, чоловік виконував накази окупаційної влади, залякував місцевих жителів, проводив обшуки та агітував працювати на Росію, йдеться в повідомленні.

Також Соснівський районний суд Черкас заочно призначив 15 років позбавлення волі колишньому правоохоронцю, який обійняв посаду командира незаконного бойового формування спеціального призначення «Грім» в системі окупаційного «головного управління МВС Херсонської області». Цей підрозділ шукає та затримує проукраїнських жителів Херсонщини, інформують правоохоронці.

  • Ужгородський суд 15 березня визнав винним у колабораціонізмі 55-річного Олександра Ширенка зі села Правдиного Білозерської громади на Херсонщині, який працював в Північній виправній колонії № 90 під час окупації Херсона.
  • Суд визнав винним у колабораційній діяльності жителя Херсонщини Ігоря Дудку. Йому винесли вирок – 7 років позбавлення волі з конфіскацією телефона.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ