Підтримати нас

Списки "переможців" до окупаційної Херсонської обласної думи вже є – заступник голови облради Соболевський

Vgoru
Автор статті
26 серпня 2023 08:10
477
Поширити:

На тимчасово окупованій території Херсонської області окупаційна влада готується до "виборів депутатів в Херсонську обласну думу" окупантів. Утім, списки "переможців" вже є, їх оголосять за результатами "виборів".

Про це заявив в марафоні "Єдині новини" перший заступник голови обласної ради Юрій Соболевський, інформує Суспільне.

"Зараз у них акцент навіть не на роботі дільничних комісій, тому що вони розуміють, що в більшості вони порожні будуть. Вони зараз активно займаються створенням так званих виїзних груп. Це будуть люди, які їздитимуть по населених пунктах, заходитимуть до хат, разом із російськими озброєними військовими або росгвардійцями, та фактично примушуватимуть людей брати участь у цьому шоу", – говорить Соболевський.

За його словами, окупаційній владі не потрібно, щоб більшість людей проголосували, головне – створити пропагандистську картинку. Соболевський каже, що для цього навіть завезуть людей з Криму.

"Наскільки ми знаємо, там будуть "гості" з Криму, які будуть давати інтерв'ю. Вони такі медійні групи шукають зараз серед колаборантів, які будуть розповідати, які вони щасливі, що нарешті прийшов "руський мир". Так живе і працює вся Росія протягом декількох десятиріч – вони ходять на вибори без виборів і вважають, що це нормально. Те саме вони намагаються зробити на наших територіях", – розповів Соболевський.

Також він повідомив, що дані про так званих "переможців виборів" є в Служби безпеки України. Більшість із них – фігуранти кримінальних проваджень, деяким уже оголошені підозри за інші дії, які вони вчинили раніше.

"Ближче до цього шоу ми зробимо певний анонс, щоб потролити окупаційну структуру, яку вони урядом називають, тож згодом побачите", – сказав Соболевський.

Раніше Генштаб повідомляв, що у тимчасово окупованих Новій Каховці, Великих Копанях, Скадовську та Голій Пристані на Херсонщині російські окупанти примушують місцевих жителів отримувати російські паспорти напередодні проведення псевдовиборів. Тим, хто не отримає паспорти до 1 вересня, погрожують конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ