Підтримати нас

На тимчасово окупованій Херсонщині окупанти примушують місцевих брати російські паспорти напередодні псевдовиборів

Vgoru
Автор статті
25 серпня 2023 09:12
433
Поширити:

У тимчасово окупованих Новій Каховці, Великих Копанях, Скадовську та Голій Пристані на Херсонщині російські окупанти примушують місцевих жителів отримувати російські паспорти напередодні проведення псевдовиборів. Тим, хто не отримає паспорти до 1 вересня, погрожують конфіскацією майна.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Також до тимчасово окупованого Скадовська 22 серпня загарбники завезли з РФ багато поліграфічної продукції пропагандистського змісту та бюлетені для псевдовиборів на 10 вересня 2023 року, ідеться в дописі.

У Генштабі інформують, що російські окупанти активно проводять заходи з підготовки до цих псевдовиборів та формування виборчих комісій. А робітники ФСБ на окупованих територіях перевіряють кандидатів до виборчих комісій. 

Орім того, російські окупанти та представники окупаційних адміністрацій поширюють інформацію серед місцевих, що ніби-то «на найвищому рівні між Україною, західними партнерами та РФ досягнуто домовленостей про залишення тимчасово окупованих територій у Херсонській області під російською окупацією». 

“Такою брехнею окупанти намагаються змусити українців на окупованих територіях прийти на псевдовибори», — підсумовують у Генштабі.

Раніше ми писали, що до тимчасово окупованого Скадовська на Херсонщині повинен прибути гуманітарний конвой із РФ для незабезпечених громадян. Але, імовірно, що під прикриттям гуманітарного вантажу окупанти доставлять ракетні та артилерійські боєприпаси. 

Керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк говорить, що для окупантів таке маскування це один зі способів забезпечувати свою логістику. Росіяни не дуже часто так роблять, бо ще треба знайти й відібрати відповідний автотранспорт.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ