Підтримати нас

Росіяни пріоритетно застосовують авіацію по Бериславщині й керовані авіабомби на загрозливих для себе напрямках — Наталія Гуменюк

Vgoru
Автор статті
24 серпня 2023 15:37
1,257
Поширити:

Росіяни намагаються час від часу застосовувати авіацію на різних напрямках на Херсонщині, хоча в пріоритеті в них Бериславщина. Місяць тому вони атакували керованими авіабомбами в напрямку Кізомису, бо боялися наступу ЗСУ.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі Медіаплатформи “Вгору”.

“Але нагадаю, що місяць тому вони дуже активно використовували керовані авіабомби в напрямку Кізомису, коли їм марило, що на них там насуваються війська Сил оборони. Зараз вони намагаються вдаряти керованими авіабомбами на тих напрямках, які для себе вважають загрозливими щодо просування Сил оборони. Це був Херсон нещодавно, тому що Антонівський міст не дає їм спокою”, — зазначає Наталія Гуменюк.

Також речниця прокоментувала новину, що до Скадовська росіяни можуть доставити ракети та боєприпаси під виглядом гуманітарного вантажу.

За її словами, для окупантів таке маскування це один зі способів забезпечувати свою логістику. Траса М17 через Армянськ, фактично, основна і функціонує повною мірою з огляду на загальну навантаженість. Цією дорогою пересуваються в тому числі й гуманітарні вантажі. 

“А це дуже зручний спосіб маскування військових вантажів. І росіяни завжди цим користуються. Як і прямування військової техніки просто в потоці цивільного автотранспорту з Криму і в Крим… Вони так забезпечують собі безпеку, розуміючи, що ми не будемо бити по цивільних. Ми фіксували такі випадки, що вони в цивільних фурах намагаються провозити боєприпаси. Також бачили, коли фура несподівано відхилялася від звичайного маршруту і прямувала до позицій окупантів”, — стверджує речниця.

Вона уточнює, що росіяни не дуже часто так роблять, бо ще треба знайти й відібрати відповідний автотранспорт.

“Перевезення, наприклад, суто воєнної допомоги своїм підрозділам для них досить ускладнене. Але отакі варіанти вони намагаються використовувати. Ми не часто фіксуємо такі випадки, тому що вони вже теж розуміють, що ми викриваємо такі їхні задуми”.

Раніше Наталія Гуменюк повідомляла, що за минулу добу було знищено та пошкоджено три системи С-300 у Херсонській області. Їх окупанти використовують не тільки як ППО, але і як зброю, аби вражати об'єкти цивільної інфраструктури.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ