Підтримати нас

Скільки коштів виділили на соціальну програму в Олешківській громаді на Херсонщині

04 червня 2024 10:42
212
Поширити:
Фото: Мінфін

В Олешківській громаді законна влада прийняла програму «Соціальний захист населення». Її фінансування на 2024 рік складає 3 мільйони гривень.

Про це в ефірі “Вгору” повідомила начальниця Олешківської МВА Тетяна Гасаненко.

Насамперед цією програмою можуть скористатися люди, які мають орфанні захворювання   Hідкісні вроджені або набуті захворювання, які характеризуються тяжким, хронічним перебігом, прогресуючим перебігом, супроводжуються формуванням дегенеративних змін в організмі, зниженням якості та скороченням тривалості життя хворих і навіть становлять загрозу для їх життя.  

Також військові, які отримали поранення, розповіла начальниця Олешківської МВА.

За її словами, створена комісія, яка розглядає документи. Потім передає пропозиції начальнику військової адміністрації щодо надання матеріальної допомоги.

  • Населені пункти Олешківської громади окупували російські війська у перший день повномасштабного вторгнення Росії на територію України.
  • Через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС 6 червня 2023 року затопило й Олешки. Відомо було про 9 загиблих. Крім того, російська армія перешкоджала евакуації жителів і не припиняла обстрілювати місто. 
  • Начальниця Олешківської МВА Тетяна Гасаненко розповідала, що російські окупанти мінують всю інфраструктуру в окупованій Олешківській громаді. В Олешківській громаді на Херсонщині найбільших пошкоджень та руйнувань зазнали населені пункти, які розташовані безпосередньо на лінії зіткнення. Чим ближче до води розташований населений пункт, тим критичніша ситуація. Зараз в громаді залишилося близько 6 тисяч людей.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів