Підтримати нас

Шукали квартиру з трьома собаками у машині – переселенці з Донецька

28 січня 2018 08:26
241
Поширити:

Знайти житло переселенцям з тваринами було складно. У декількох квартирах власники відмовляли в оренді через донецьку прописку, в інших – не дозволяли тримати тварин.

– На одній квартирі ми приховували, що у нас є собаки. Доводилось ховати їх від хазяївів, які приходили щомісяця перевіряти квартиру та забирати гроші. Та були й такі, що прийняли нас. Зараз наймаємо будинок, де власники живуть за кордоном. Коли вони приїжджають, їх діти грають з собаками, – ділиться Олександра Цимбал, – В усі поїздки беремо собак з собою. Вони люблять подорожувати в машині в багажнику і добре переносять дорогу. Наприклад, ми їздили в Крим, дорога зайняла 12 годин. Зараз багато хто здає житло для відпочинку з тваринами.

На їжу, догляд та тренування пари собак породи акіта-іну у місяць витрачають близько 5000 грн. Декілька разів приймали участь у виставах.

– Хлопчика акіта-іну забирали у питомнику з Донецька. У собак там гарне походження з усіма необхідними документами. Везли цуценя через блокпости у простому пластиковому кошику. Боялись, що військові заберуть собі, – розповідає Олександра, – Це дорога порода. Зазвичай, такі песики коштують від $1000. Кожна собака реєструється та перевіряють її родовід, який можна перевірити на спеціальному сайті.

Був випадок, коли одну з собак покусав алабай (собака висотою близько 60-70 см при вазі 40-50 кг - прим ред). Вилікувати акіта-іну місцеві ветеринари не змогли, не вистачало обладнання. Олександрі з хлопцем довелось везти собаку до Києва.

Зараз у пари японських акіта-іну з'явилось четверо цуценят: двоє рудих дівчаток та двоє хлопчиків, один з яких біле.

– Потомство від собак-переможців виставок дорожче. Та участь у таких заходах коштує 200-300$. Питомники так роблять бізнес на собаках. Але часто умови, у яких тримають тварин, жахливі. Ми бачили у декількох питомниках, що собак тримають у вольєрах на вулиці та не особливо переймались якістю корму, – зазначає Олександра, – Наші цуценята зараз живуть з нами, ми слідкуємо за їх здоров'ям та їжею. Хочемо знайти їм хазяївів, які будуть їх любити так само, як і ми.

Олександра Цимбал з нареченим покинули Донецьк у 2014 році. Спочатку переїхала до Запоріжжя, а потім до Вінниці. З собою забрали мопса, якому на той час було 6 років. А згодом взяли хлопчика та дівчинку породи японської акіта-іну, що стала популярна після фільму "Хатіко: вірний пес".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ