Підтримати нас

СБУ виявила розкрадання на заводі «ФОРТ»

Автор статті
29 березня 2020 13:15
835
Поширити:

СБУ підозрює колишнє керівництво одного з казенних науково-виробничих об’єднань у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Посадовці імпортували із-за кордону верстати на 1,7 мільйона доларів, що фактично виявилися металобрухтом, повідомляють у пресцентрі СБУ.

Дії посадовців призвели до зриву низки поставок дефіцитних боєприпасів для потреб військових формувань України.

Повідомляється, що науково-виробниче об’єднання уклало з ДП «Український центр «Безпека» угоду на постачання патронів. Виробничу лінію для їх виготовлення завод мав придбати в іноземної компанії.

Спецслужби встановили, що керівництво об’єднання підписало завідомо збитковий договір із закордонним постачальником. Як наслідок, до країни було імпортовано несправне та невідповідне умовам контракту обладнання.

Більшість із завезених верстатів були виготовлені ще у 20-х роках минулого століття та не призначені для виготовлення патронів необхідного калібру.

Також іноземна сторона не виконала передбачені контрактом зобов`язання щодо введення лінії в експлуатацію.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), одному із колишніх керівників повідомлено про підозру.

Як відзначається на Ukrainian Military Pages, ще в грудні 2018 року в присутності міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова на казенному науково-виробничому об’єднанні, на цих верстатах запускали лінію з виробництва пістолетних патронів 9х18-мм Makarov та 9х19-мм Luger.

Тоді повідомлялось, що запуск нової виробничої лінії став можливим завдяки виділенню за підтримки уряду та Мінекономіки майже 69 млн грн, за які було придбано обладнання світових виробників (США, Чехія, Польща, Туреччина).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ