Підтримати нас

Розслідується понад 400 фактів пошкодження освітніх закладів на Херсонщині – прокуратура

03 вересня 2024 11:15
320
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"\Херсонська державна морська академія після російських обстрілів 2 липня 2024 року

З початку повномасштабного вторгнення військових РФ на території України розслідується понад 400 фактів пошкодження та знищення шкіл та садочків на Херсонщині.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

Правоохоронці зазначили, що найбільше пошкоджено шкіл в Херсоні. Їхня кількість становить 210 закладів. Також у Херсонському районі – 55, а в Бериславському пошкоджені 155 навчальних закладів. 

Повністю зруйновані заклади освіти в Бериславському (10), Херсонському (1) та Каховському (1) районах.

Також в прокуратурі зазначили, що такі дані не остаточні через неможливість огляду місць обстрілу в районах бойових дій та на окупованих територіях. 

Через російську агресію зруйнована єдина в Україні “Зелена школа” в Антонівці. В ній навчалися 200 школярів. 

2 липня окупаційні війська атакували по Херсонській державній морській академії.

Окрім цього, правоохоронці зафіксували 123 факти використання військовими РФ приміщень навчальних закладів на окупованих територіях для власних воєнних цілей.

  • Проректор із навчально-виховної роботи Олександр Шумей показав, який вигляд має всередині Херсонська державна морська академія після російських обстрілів 2 липня.
  • Кореспонденти “Вгору” зробили підбірку зруйнованих навчальних закладів Нововоронцовської, Милівської, Великоолександрівської, Бериславської та Високопільської громад Херсонщини.
  • Начальниця управління освіти та науки Херсонської обласної державної адміністрації Тетяна Юшко розповіла, що з початку повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України 57 закладів освіти зруйновані, 291 – пошкоджені. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів