Підтримати нас

На Херсонщині понад 300 закладів освіти пошкоджені та зруйновані 

21 липня 2024 09:26
347
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

З початку повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України 57 закладів освіти зруйновані, 291 – пошкоджені.

Про це в інтерв'ю кореспондентам “Суспільне Херсон” повідомила начальниця управління освіти та науки Херсонської обласної державної адміністрації Тетяна Юшко.

Вона розповіла про кількість шкіл та садків, які постраждали через обстріли військовими РФ:

"Якщо говорити про розріз їх, то 23 дитячі садочки зруйновані, 110 – пошкоджені. Якщо про школи, то 127 пошкоджені та 30 зруйновані. Позашкільні заклади пошкоджені, вищі навчальні заклади всі пошкоджені. Профтехосвіта –  два зруйновані повністю на деокупованій території, 8 пошкоджених”.

Окрім цього, в місті зруйнована Херсонська академія безперервної освіти. 

Попри це в області розпочали підготовку до нового навчального року. Планують розпочати роботу 186 освітніх закладів. 

  • На правобережжі Херсонщини у 2024-2025 навчальному році планують відновити навчання у змішаній формі в 7 школах. В укриттях, що облаштовані в цих навчальних закладах, немає пожежних сигналізацій.
  • Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін в ефірі телемарафону “Єдині новини” зазначив, що з 1 вересня 15 шкіл планують почати працювати у змішаній формі навчання у віддалених громадах правобережжя Херсонської області.
  • 2 липня близько 1 години ночі окупаційні війська завдали удару по Херсонській державній морській академії. Унаслідок обстрілу в навчальному закладі виникла пожежа, яку гасили рятувальники. Було зруйновано 3 поверхи в одному з корпусів.
  • 27 квітня окупаційні війська випустили ракету по Корабельному району Херсона. Через російську агресію пошкоджений заклад освіти. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів