Підтримати нас

Російським чиновникам надсилали лист щодо викраденої з Херсона дівчинки, яку вдочерив лідер партії “Справедлива Росія”

16 червня 2024 15:12
340
Поширити:
Маргарита Прокопенко
Маргарита Прокопенко. Фото: BBC

Українська сторона через посередників надсилала офіційний лист від сестри викраденої з дитячого будинку в Херсоні Маргарити Прокопенко, яку незаконно вдочерив лідер партії “Справедлива Росія” Сергій Миронов та його дружина. 

Про це розповів Омбудсман Дмитро Лубінець в інтерв'ю The Independent.
 
У якому були докази їхнього ступеня спорідненості. Однак російські чиновники проігнорували повідомлення, розповів Лубінець.

«Від російської сторони ми нічого не отримали. Жодних аргументів. Вони зробили все можливе, щоб заблокувати повернення Маргарити», – додав він.

За його словами, випадок Маргарити був лише одним із тисячі, у яких Росія заблокувала повернення дітей.

Лубінець зазначив, що зараз  немає реальної системи захисту прав людини.

«Головний виклик для нас як отримати інформацію від російської сторони», – сказав Дмитро Лубінець.
  • У листопаді 2023 році журналісти BBC дізналися, що в Росії 70-річний лідер партії “Справедлива Росія” Сергій Миронов та його дружина вдочерили однорічну Маргариту Прокопенко, яку вивезли з дитячого будинку з Херсона. Імʼя дитини змінили на Марину Сергіївну Миронову.
  • Пізніше завдяки кіберфахівцям, журналістам вдалося отримати доступ до листування дружини лідера партії “Справедлива Росія” Інни Варламової. З неї відомо, що окупаційна очільниця дитбудинку в Херсоні Завальська порадила московській чиновниці двох українських малят – хлопчика Іллю і дівчинку Маргариту. 17 жовтня 2022 року росіяни позбулися Іллі через проблеми зі здоров’ям. Наразі його місцеперебування невідоме.
  • В інтерв'ю “Вгору” Віталій Сайфутдінов повідомив, що станом на березень 2024 року в Херсонській області в розшуку перебуває близько 500 дітей, яких вивезли на підконтрольну РФ територію.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів