Підтримати нас

У Херсонській області в розшуку перебуває близько 500 дітей, яких вивезли на підконтрольну РФ територію

Вгору
Автор статті
01 квітня 2024 12:56
250
Поширити:
Фото: Pexels

Станом на березень 2024 року в Херсонській області в розшуку перебуває близько 500 дітей, яких вивезли на підконтрольну РФ територію.

Про це в інтерв'ю Медіаплатформі “Вгору” повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Віталій Сайфутдінов.

Водночас він зазначив, що цифра може бути більше, тому що достеменно невідомо, скільки дітей депортували з Херсонщини.

За його словами, у першу чергу вивозять дітей, які позбавленні батьківського піклування та дітей, які перебували під опікою дитячих будинків сімейного типу 

Також є ситуації, коли один із батьків виїхав на підконтрольну РФ територію, то інший звертається із заявою до поліції.

Через портал “Діти війни” можна залишити заявку про дитину, яку депортували. Потім ця заява надходить до управління поліції, де її оголошують в розшук та заводять оперативно-розшукову справу. Далі, якщо підтверджується факт, що дитина перебуває в Росії або на окупованій території, за сприянням організації “Save Ukraine” дитину вивозять на підконтрольну Україні територію, розповів Віталій Сайфутдінов.

  • За даними Херсонської ОВА, з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалось повернути 47 дітей із Херсонської області.
  • За даними ООН, станом на листопад 2023 рік українська влада проінформувала, що, за винятком поодиноких випадків, більшість дітей із Херсонського обласного будинку дитину ще залишаються на підконтрольній РФ території.
  • Британська агенція новин Reuters повідомляла, що Росія засекретила дані про дітей, яких окупаційна влада незаконно вивезла з Херсонщини до Криму чи РФ.
  • СБУ повідомила про підозру депутатці держдуми РФ Яні Лантратовій та Інні Варламовій, що є дружиною голови фракції у федеральних зборах РФ Сергія Миронова. Вони незаконно вивезли двох неповнолітніх дітей із Будинку дитини під час окупації Херсона.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ