Підтримати нас

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще трьох дітей із Херсонщини

Вгору
29 березня 2024 11:21
328
Поширити:
Фото Олександра Корнякова

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути хлопчиків 5, 11 та 14 років із Херсонщини.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, батьки дітей самостійно зв'язалися із представниками благодійної організації «Save Ukraine» та попросили допомогти виїхати з окупації.

З початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалось повернути 47 дітей із Херсонської області, йдеться в повідомленні.

  • 22 березня очільник ОВА повідомляв, що на підконтрольну Україні територію вдалося повернути двох дівчаток, 3-річних двійнят, які перебувають на обліку дітей, що опинились у складних життєвих обставинах. Також 10-річного хлопчика зі статусом дитини, позбавленої батьківського піклування.
  • За даними ООН, станом на листопад 2023 рік українська влада проінформувала, що, за винятком поодиноких випадків, більшість дітей із Херсонського обласного будинку дитину ще залишаються на підконтрольній РФ території.
  • Британська агенція новин Reuters повідомляла, що Росія засекретила дані про дітей, яких окупаційна влада незаконно вивезла з Херсонщини до Криму чи РФ.
  • СБУ повідомила про підозру депутатці держдуми РФ Яні Лантратовій та Інні Варламовій, що є дружиною голови фракції у федеральних зборах РФ Сергія Миронова. Вони незаконно вивезли двох неповнолітніх дітей із Будинку дитини під час окупації Херсона.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів