Підтримати нас

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще трьох дітей з Херсонщини

Вгору
Автор статті
22 березня 2024 19:42
199
Поширити:
Фото Олександра Корнякова

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути двох дівчаток, 3-річних двійнят, які перебувають на обліку дітей, що опинились у складних життєвих обставинах. Також 10-річного хлопчика зі статусом дитини, позбавленої батьківського піклування.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Зазначається, що на початок повномасштабного вторгнення Росії діти перебували в закладах інституційного догляду області. Потім їх разом з іншими вихованцями окупаційна влада незаконно вивезла на підконтрольну РФ територію.

З початку 2024 року на підконтрольну Україні територію повернули 44 дитини з Херсонської області, інформує адміністрація.

  • За даними ООН, станом на листопад 2023 рік українська влада проінформувала, що, за винятком поодиноких випадків, більшість дітей із Херсонського обласного будинку дитину ще залишаються на підконтрольній РФ території.
  • Журналісти видання Meduza опублікували розслідування щодо депортованих дітей із Херсонської, Луганської, Запорізької та Донецької областей. Незаконна влада Херсонської області подала звіт в органи РФ лише за другий квартал 2023 року, в якому вказала, що в регіоні 63 дитини стали сиротами або «залишилися без піклування батьків». До цього часу в окупованих Запорізькій області було 45 дітей-сиріт, у Луганській – 343, Донецькій – 569.
  • Британська агенція новин Reuters повідомляла, що Росія засекретила дані про дітей, яких окупаційна влада незаконно вивезла з Херсонщини до Криму чи РФ.
  • СБУ повідомила про підозру депутатці держдуми РФ Яні Лантратовій та Інні Варламовій, що є дружиною голови фракції у федеральних зборах РФ Сергія Миронова. Вони незаконно вивезли двох неповнолітніх дітей із Будинку дитини під час окупації Херсона.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ