Підтримати нас

Лідер партії “Справедлива Росія” викрав із Херсона двох дітей, але однієї позбувся

29 квітня 2024 18:45
523
Поширити:
Фото: ТАСС

Завдяки кіберфахівцям, журналістам вдалося отримати доступ до листування дружини лідера партії “Справедлива Росія” Інни Варламової. З неї відомо, що окупаційна очільниця дитбудинку в Херсоні Завальська порадила московській чиновниці двох українських малят – хлопчика Іллю і дівчинку Маргариту.

Журналіст ТСН Андрій Цаплієнко розслідував, як родина депутата Держдуми викрала українських дітей з окупованого на той час Херсона.

"Миронова відвідала цей медичний заклад (ред. дитячу лікарню в Херсоні), і саме після цього росіяни забрали двох українських дітей", – каже український омбудсман Дмитро Лубінець.

Листування Варламової. Скриншот із відео ТСН

За даними журналіста, разом з десятимісячною Маргаритою подружжя незаконно забрали дворічного Іллю. Хлопчик є тільки на одній фотографії, яку вдалося знайти. 

4 вересня 2022 року херсонських дітей вивезли в дитячу лікарню на Ленінському проспекті в Москві. Згодом їх перевезли до квартири Інни Варламової, йдеться в повідомленні.

Листування Варламової. Скриншот із відео ТСН

Зазначається, що 17 тижня 2022 року росіяни позбулися Іллі через проблеми зі здоров’ям. Наразі його місцеперебування невідоме.

"Так, дійсно, за нашими даними, Варламова позбулася хлопчика, коли стало відомо, що в Іллі Ващенка діагностовано хвороба", – каже Лубінець.

  • В інтерв'ю “Вгору” Віталій Сайфутдінов повідомив, що станом на березень 2024 року в Херсонській області в розшуку перебуває близько 500 дітей, яких вивезли на підконтрольну РФ територію.
  • Британська агенція новин Reuters повідомляла, що Росія засекретила дані про дітей, яких окупаційна влада незаконно вивезла з Херсонщини до Криму чи РФ.
  • СБУ повідомила про підозру депутатці держдуми РФ Яні Лантратовій та Інні Варламовій, що є дружиною голови фракції у федеральних зборах РФ Сергія Миронова. Вони незаконно вивезли двох неповнолітніх дітей із Будинку дитини під час окупації Херсона.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ