Підтримати нас

Викрадену з Херсонщини 10-місячну дівчинку вдочерив лідер партії “Справедлива Росія” – BBC

Vgoru
Автор статті
23 листопада 2023 09:14
896
Поширити:

У Росії 70-річний лідер партії “Справедлива Росія” Сергій Миронов та його дружина вдочерили однорічну Маргариту Прокопенко, яку вивезли з дитячого будинку з Херсона.

Про це йдеться в розслідуванні BBC і одного російського видання.

Зазначається, що наприкінці серпня 2022 року дружина Сергія Миронова відвідала обласну лікарню, де від бронхіту лікували 10-місячну Маргариту Прокопенко. До лікарні дружина Миронова приїхала з майбутньою окупаційною очільницею дитбудинку Тетяною Завальською.

Маргарита Прокопенко

Голова відділення лікарні Наталія Лютикова розповіла журналістам, що дружину Миронова їй представили як “начальницю у справах дітей із Москви”. 

Після виписки дитину одразу забрали з будинку та повезли до Москви нібито на “обстеження, визначення подальшої тактики лікування та проходження реабілітації”. 

У розпорядженні російського видання є документи, згідно з якими у грудні 2022 року Миронов та його дружина стали батьками Маргарити Прокопенко – їй було трохи понад рік. Журналісти уточнили, що імʼя дитини змінили на Марину Сергіївну Миронову. 

Російське видання зʼясувало, що її маму позбавили батьківських прав, батько помер, але дівчинка має інших родичів.

Через сім тижнів, як із дитбудинку забрали Маргариту, російський депутат Ігор Кастюкевич разом з іншими чиновниками почав організовувати депортацію дітей, зокрема зведеного брата Маргарити Максима. Кастюкевич заявляв, що дітей везуть в окупований Крим, і це все – “гуманітарна місія”, ідеться в матеріалі.

Ігор Костюкевич організовує депортацію дітей

Нагадаємо, упродовж 2023 року вдалося повернути 156 дітей з окупованої Херсонщини на підконтрольну Україну.

На початку повномасштабного вторгнення Росії під опікою дитячого реабілітаційного центру в Степанівці перебували 52 дитини. В окупованій Херсонщині їм загрожувала депортація, але керівник закладу подбав, щоб вони залишилися в Україні. Читайте його історію.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ