Підтримати нас

Представники руху спротиву з Херсонщини передають гроші на підтримку "Охматдиту"

09 липня 2024 20:22
311
Поширити:
Охматдит
Фото: МВС

Представники руху опору з Херсонщини “Жовтої Стрічки” передають  грошову премію Сахарова   щорічна відзнака Європейського парламенту. Започаткована 1988 року.   на підтримку "Охматдиту".

Про це вони повідомили на своїй сторінці.

Зазначається, що представники “Жовтої Стрічки” направили лист до Європейського парламенту про направлення своєї частини грошової премії Сахарова, отриманої у 2022 році, на підтримку Фонду дитячої лікарні "Охматдит". 

“Сума внеску складає понад 350 тисяч гривень і буде використана для критично важливих потреб лікарні в цей важкий час”, – йдеться в повідомленні.
  • Вранці 8 липня у Києві військові РФ вдарили ракетою по дитячій спеціалізованій лікарні України “Охматдит”. Головна лікарка Херсонської обласної дитячої лікарні Інна Холодняк в коментарі “Вгору” зазначила, що деякі лікарі, які виїхали з Херсона працюють в цьому медзакладі.
  • Жителька Херсонщини Анастасія Доля була з сином у приміщенні під час атаки армії РФ на лікарню.
  • 9 липня завершили аварійно рятувальні роботи на території “Охматдит”. Унаслідок атаки РФ 2 людини загинули, 32 – отримали поранення. 
  • У березні стало відомо, що У Києві в Національній дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит” лікуються та проходять реабілітацію одинадцятирічна Настя та семирічна Маринка з Херсонської області. Діти отримали травми внаслідок обстрілів армії РФ.
  • Охматдит у Києві найбільша дитяча лікарня в Україні. Стаціонар розрахований на 620 лікарняних ліжок, де щорічно проходять лікування до 18 тисяч дітей. У 2020 році відкрили другу чергу нового корпусу лікарні.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів