Підтримати нас

Позиційні бої на лівому березі Дніпра: ISW проаналізував ситуацію на Херсонщині

Вгору
Автор статті
05 лютого 2024 11:55
868
Поширити:

Позиційні бої на лівобережжі Херсонської області, у тому числі в Кринках, тривали протягом 4 лютого.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків російські джерела стверджують, що армія РФ завдає ударів планерними бомбами по Кринках. 

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що підрозділи 337-го російського полку ПДВ (104-та дивізія ПДВ), підрозділи 144-ї мотострілецької бригади (40-й армійський корпус, 18-й армійський округ, ПдВО) та підрозділи 17-го танкового полку (70-та мотострілецька дивізія, 18-й армійський округ, ПдВО) без успіху атакували українські позиції в Кринках протягом останніх кількох днів, йдеться у звіті.

За словами Машовця, російські сили одночасно завдали артилерійських ударів по усіх українських позиціях на лівому березі Дніпра.

Також вони проводили електронну та повітряну розвідку, що свідчить про те, що російські сили покращили своє командування, управління та координацію між підрозділами в цьому районі, пише Інститут вивчення війни.

  • Раніше стало відомо, що елементи нібито особистої приватної військової компанії (ПВК) мера Москви Сергія Собяніна, можливо, дислокуються в Україні. 26 січня російський військовий блогер заявив, що один російський полк із назвою «Собянінський» зараз діє під Кринками на лівобережжі Херсонщини та складається з добровольців із Москви.
  • Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків. Проте в грудні почали з'являтися інтерв'ю українських військових щодо ситуації на лівобережжі Херсонщини.
  • 21 грудня офіцер однієї з бригад ТРО, яка працює на Херсонщині, розповів, що глобальних успіхів на цьому напрямку немає, адже в окупаційних військ більше артилерії й технічних засобів.
  • Речниця ОК«Південь» Наталія Гуменюк розповідала, що наразі для ЗСУ просування на лівобережжі Херсонщини не є пріоритетом.
  • Німецький "BILD" писав, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ