Підтримати нас

ПВК мера Москви та позиційні бої: ISW про ситуацію під Кринками

Вгору
Автор статті
27 січня 2024 15:34
294
Поширити:

Елементи нібито особистої приватної військової компанії (ПВК) мера Москви Сергія Собяніна, можливо, дислокуються в Україні. 26 січня російський військовий блогер заявив, що один російський полк із назвою «Собянінський» зараз діє під Кринками на лівобережжі Херсонщини та складається з добровольців із Москви.

Про це йдеться в новому звіті ISW (інституту вивчення війни).

“ISW не може незалежно перевірити заяви інсайдерського джерела, а також припущення російського мілблогера про те, що ймовірна ПВК Собяніна може бути пов’язана з 28-м полком”, — зазначають аналітики. 

Аналітики також повідомили, що 26 січня на лівобережжі Херсонщини тривали позиційні бої поблизу Кринків, але підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці немає.

Російський воєнний кореспондент стверджував, пише ISW, що армії РФ необхідне безперебійне покриття для радіоелектронної боротьби (РЕБ), щоб захиститись від українських безпілотників в районі Кринків. 

Саме тому, на думку ISW, армія РФ намагається створити операторам безпілотників часові “вікна”, щоб не перешкоджати операціям РЕБ. Простими словами, російське покриття РЕБ вимикається під час дронових атак з їхнього боку і вмикається після, задля захисту від українських дронів.

Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків. Проте в грудні почали з'являтися інтерв'ю українських військових щодо ситуації на лівобережжі Херсонщини.

21 грудня офіцер однієї з бригад ТРО, яка працює на Херсонщині, розповів, що глобальних успіхів на цьому напрямку немає, адже в окупаційних військ більше артилерії й технічних засобів.

Речниця ОК«Південь» Наталія Гуменюк днями розповіла, що наразі для ЗСУ просування на лівобережжі Херсонщини не є пріоритетом.

Німецький "BILD" писав, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ