Підтримати нас

Пішов добровольцем у 2014 році, зараз служить на Херсонському напрямку – історія капелана

19 травня 2024 17:32
211
Поширити:
військовий капелан із Херсона Максим Бервінов
Максим Бервінов. Скриншот із відео Суспільне Херсон

Військовий капелан Максим Бервінов зараз служить на Херсонському напрямку. Після перемоги України у війні планує побудувати монастир – духовно-реабілітаційний центр для військовослужбовців.

Його історію опублікували Суспільне Херсон.

Максим долучився до лав Збройних Сил України десять років тому, коли Росія окупувала Крим. Він був учасником Антитерористичної та Операції Об’єднаних Сил, йдеться в повідомленні.

"Хоча в цей час був послушником Свято-Миколаївського монастиря на Нафтогавані. Був при церкві, взяв благословення у настоятеля і пішов служити інструктором з бойової підготовки, а потім командиром гранатометного відділення. Після того, як відслужив, прийняв сан священника – спершу диякона, а потім священника, і вже як капелан поїхав у військо", – розповів Максим Бервінов.

У 2016 році чоловік повернувся до Херсона, де очолював Херсонський обласний осередок громадської організації "Побратими України". Працював у комунальному підприємстві "Оберіг" – опікувався родинами загиблих та пораненими військовослужбовцями. Був настоятелем храму Різдва Богородиці у селі Дар'ївка на Херсонщині. У січні 2022 року Максим Бервінов знов уклав контракт і приєднався до лав Херсонської окремої бригади територіальної оборони. 

"Комбриг тоді зібрав офіцерів і запитав: "Що будемо робити? Чи будемо захищати Херсон, чи давайте тоді людей розпускати?" І було вирішено все-таки вийти до Бузкового парку, інтернату з Комишан, Миколаївського та Бериславського шосе – на ці 4 напрямки. Найтрагічніший, звичайно, був Бузковий парк", – згадує Максим.

Під час окупації міста чоловік партизанив. Після трьох місяців перебування в Херсоні йому вдалося виїхати до Миколаєва. Службу продовжив на Херсонському напрямку, а після звільнення правобережжя Херсонщини, 14 листопада 2022 року повернувся до міста.

  • У листопаді 2023 року під час нагородження військовослужбовців 128 гірсько-штурмової бригади ЗСУ в селі Зарічному Запорізької області росіяни вдарили по місцю шикування ракетою. Загинуло 19 бійців. Одним із них став боєць із позивним Херсон – уродженець села Інгулець Максим Посесор. Він служив у збройних силах із 2013 року. Воював у гарячих точках під час проведення АТО та ООС, брав участь у звільненні Херсона. Історію бійця журналістам “Вгору” розповіли його мати, дружина та побратими.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів