Підтримати нас

Підозру отримала адвокатка з Нової Каховки, яка очолила незаконне відділення російської партії

Вгору
Автор статті
22 березня 2024 11:23
197
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

У добровільному обранні до незаконних органів влади підозрюється 34-річна адвокатка з окупованої Нової Каховки Херсонської області.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. У тексті підозри, опублікованої на сайті офісу генерального прокурора йдеться про Пасько Надію.

За даними слідства, у квітні 2023 року Пасько очолила незаконне “Херсонське регіональне відділення політичної партії ЛДПР”. У червні цього ж року вона зареєструвала місцеве відділення російської партії у “Єдиному державному реєстрі юридичних осіб РФ”.

Жінка активно інформувала жителів окупованої Херсонщини про діяльність незаконної партії та сприяла її популяризації. Вона займалася агітаційною передвиборчою діяльністю, спрямованою на обрання її та інших членів ворожої політичної сили до окупаційного органу влади – “Херсонської обласної думи”. Під час першого засідання окупаційної думи жінку обрали "заступницею голови", пише прокуратура.

Їй загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • У пособництві державі-агресору підозрюється окупаційний директор Херсонського порту, який сприяв викраденню українського зерна.
  • Івано-Франківський суд заочно визнав винною в колабораціонізмі очільницю окупаційної адміністрації села Зелений Під Каховського району Херсонської області – 36-річну Ольгу Бигар.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ