Підтримати нас

Підозрюється в колабораціонізмі окупаційна очільниця трьох сіл Новорайської громади на Херсонщині

Вгору
Автор статті
27 січня 2024 15:48
1,099
Поширити:
Фото Центру "Миротворець"

СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі 41-річній голові окупаційної адміністрації декількох сіл Новорайської громади на Херсонщині Олександрі Глуховій.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на текст підозри. 

Як зазначається, Олександра Глухова до 24 лютого 2022 року працювала медсестрою в Монастирській філії Новорайського опорного закладу повної загальної середньої освіти. 

За даними слідства, не пізніше липня 2022 року Олександрі Глухова обійняла посаду  голови Красномаяцької, Крупицької й Ударницької сільської ради.

До листопада 2022 року Глухова на цій посаді організовувала формування апарату окупаційного органу влади, видавала організаційно-розпорядчі документи, забезпечувала обіг російського рубля, формувала систему пенсійного забезпечення в рублях, контролювала функціонування житлово-комунальної сфери, активно налагоджувала освіту за російською програмою та сприяла утворенню педагогічного складу, вела перепис населення, сприяла отриманню місцевими мешканцями громадянства та паспортів РФ, видавала гуманітарну допомогу, ідеться в підозрі.

Олександра Глухова народилася в селі Ударник Бериславського району та зареєстрована в селі Монастирське Бериславського району. 

Жінці загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна. Судитимуть мешканку Новорайської громади на Херсонщині за колабораціонізм. Зараз вона під вартою, де очікуватиме на вирок суду. Їй загрожує ув’язнення від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ