Підтримати нас

Переселенці готуються до новосілля?

06 березня 2016 13:00
249
Поширити:

У Херсоні працюють над Програмою підтримки громадян, які переселяються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО на 2016-2017 роки. За основу взяли досвід Дніпропетровська.

У черговому засіданні робочої групи взяли участь керівник та представники Регіонального штабу щодо вирішення соціального захисту переселенців, представники Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я, радник з питань внутрішньо переміщених осіб Херсонської обласної ради, преставник ВБФ “Гореніє” із Дніпропетровської області Любов Крапівнюк.

Присутні обговорили пропозиції до Програми захисту переселенців, з урахуванням специфіки Херсонщини. Розробник пропозицій – провідна юристка громадської приймальні обласного Фонду милосердя та здоров'я Олена Старюк.

Отже, спеціалісти запропонували вести облік відумерлої спадщини та безхазяйного майна. Якщо місцева влада прийме ці будівлі до комунальної власності, туди можна буде розселити переселенців. До речі, у Херсоні вже намагаються вирішити квартирне питання внутрішньо переміщених осіб. На гроші Європейського Союзу міська влада зобов’язалася відремонтувати кімнати у декількох гуртожитках. До кінця 2015 року родини мали отримати житло. Проте процес затягнувся. Але справити новосілля 32 сім’ям пообіцяли вже на початку цього року.

Другий пункт – обласне управління МНС створило сайт “Допоможи переселенцю”. Там люди, що приїхали із зони АТО, можуть знайти відповіді майже на усі питання. А саме: де зареєструватися, де знайти житло тощо. Пропонується, аби на сайтах інших держустанов було посилання на цей сайт. Останнє –створення робочої групи. До складу мають увійти чиновники та представники громадських організацій. Вони зможуть консультувати переселенців, у тому числі допомагати складати позови до Європейського суду.

Після обговорення пропозиції до Програми внесуть на розгляд Херсонської обласної ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ