Підтримати нас

Переселенці в Полтаві тепер можуть безкоштовно прати і прасувати

12 лютого 2017 17:42
752
Поширити:

Волонтери відкрили соціальний прокат побутової техніки.

У Полтаві запрацював соціальний центр прокату побутової техніки: за символічну плату там можна випрати і попрасувати речі. Створити соціальну пральню вирішили місцеві волонтери. Користуються нею переважно переселенці зі Сходу: ті, кому не вистачає грошей на придбання побутової техніки. Про це пише "Сьогодні".

Родина Бугрименко з Луганська поки не може дозволити собі нову пральну машину. Тому речі для прання Антоніна несе в соціальний центр. Тут є прокат побутової техніки. "У нас онука маленька, два з половиною роки. А перуть руками. Хоча б великі речі треба в машинці, важко", – розповідає Антоніна Бугрименко.

"Тут пральна машинка. Вона на дев'ять кілограмів з сушінням. Можна прати не тільки білизну, а й ковдри, куртки, подушки і тут же їх висушити", – розповів волонтер Дмитро Гужковскій.

Випрані речі є де погладити. Клієнтам допомагають волонтери. "Мама не встигає. Це переселенка, у неї є дитина, маленька, і попросили погладити речі", – розповідає волонтерка.

Побутову техніку волонтери купили на грант від міжнародних організацій. Приміщення надала місцева церква.

"У них ще є ідея про швейні машинки. Ми з радістю допоможемо, якщо знадобляться ще пральні", – говорить пастор Віталій Ганулич.

На прання є черга. Клієнти записуються по телефону. Для переселенців, ветеранів, інвалідів та людей похилого віку послуги безкоштовні. Для інших клієнтів – 15 – 20 гривень за миючі засоби та комуналку.

"Проект повністю волонтерський. Тут люди не перебувають постійно. Тобто у кожного свої робота, свої справи. У команді нас четверо і ми будемо чергувати", – розповідає волонтер Наталія Діда.

Поки що в пункті прокату працює тільки одна пральна машина. Але бажаючих нею скористатися багато. Тому найближчим часом волонтери планують розширити послуги та закупити додаткову техніку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ