Підтримати нас

Переселенці отримають держдопомогу для відкриття бізнесу

04 грудня 2016 13:11
274
Поширити:

Удосконалено механізм надання малозабезпеченим сім’ям та внутрішньо переміщеним особам безпроцентної фінансової допомоги для організації підприємницької діяльності.

Про це повідомляє Юрліга. 

Пілотний проект із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей і внутрішньо переміщених осіб буде проходити до 1 червня 2018 року.

Встановлено, що граничний розмір фінансової допомоги не може перевищувати 40 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого на початок відповідного року (нагадаємо, згідно з проектом Держбюджету-2017 прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2017 складе 1600 грн).

Фінансова допомога надається одноразово шляхом оплати обласним центром зайнятості за заявою-дорученням учасника пілотного проекту витрат на закупівлю обладнання і матеріалів для організації підприємницької діяльності, передбачених його бізнес-планом.

Також визначені критерії відбору кандидатів на отримання безвідсоткової фінансової допомоги на поворотній основі, основні завдання комісії з вирішення питань реалізації пілотного проекту.

Відповідна постанова Кабміну від 16 листопада 2016 року № 816 про внесення зміни до умов пілотного проекту по залученню до роботи членів малозабезпечених сімей і внутрішньо переміщених осіб вступило в силу сьогодні, 2 грудня.

Проект реалізуєтьсся у Львівській, Полтавській і Харківській областях у рамках реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів