Підтримати нас

Переселенець презентував фільми про війну на Донбасі

20 січня 2018 08:00
271
Поширити:

Переселенець з Донбасу режисер Юрій Кочкарьов створив два фільми про війну на Сході – "Очі Донбасу" та "Війна жіночого роду".

Презентація фільмів відбулася у Меморіальному будинку-музеї академіка Яворницького в Дніпрі, пише "Укрінформ".

"Фільм "Війна жіночого року" ми поставили за підтримки фундації прав людини, інституту міжнародно-культурних зв'язків за кошти Міністерства закордонних справ Німеччини. А короткометражний фільм "Очі Донбасу" не змогли поставити у повний метр, не знайшли ресурсів, але вирішили зробити короткометражку. Завдяки тому, що посольство Великої Британії в Україні і ПРООН забезпечили оператора, ми за три дні зняли 6-хвилинний фільм", - пояснює автор Юрій Кочкарьов.

У фільмі "Очі Донбасу" історія про двох дітей з Донбасу – Сашка та Марічки. Вони лише почали дружити і багато мріяли. Але з початком війни на Донбасі родина хлопчика поїхала з міста, а родина дівчинки - лишилася. За словами автора, такий життєвий шлях довелося пройти багатьом людям, але про це дуже мало розповідають. Тому своїм фільмом він прагне інформувати людей, а з допомогою кіно це можна зробити результативніше.

"Хочеться доносити до людей ту інформацію, яка є обмежена на сьогодні. У 2014 році Донбас був демонізований, на превеликий жаль, багато людей сьогодні теж вважають, що це окрема територія, що там одні сепаратисти й інше. У цих фільмах я розвінчую цей міф", - говорить Юрій Кочкарьов.

Фільм "Війна жіночого роду" розповідає про кількох переселенок з Донбасу та Криму, які не змогли, або ж не захотіли залишитися у рідних краях.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів