Підтримати нас

Окупаційна влада обіцяє родинам загиблих на фронті з окупованої Херсонщини мільйон рублів

02 червня 2024 21:06
171
Поширити:
Фото: ГУР

Родинам жителів Херсонщини, які погодились воювати на боці РФ та загинули, окупаційна влада обіцяє нібито виплачувати по мільйону російських рублів, також їм платитимуть гроші за поранення. Цим нововведенням місцевих жителів намагаються агітувати піти на війну.

Про це пише “ІPC-Південь” із посиланням на російські джерела.

Сума, яку нібито отримають родини загиблих жителів Херсонщини, у пʼять разів менше, ніж отримують сімʼї загиблих в Україні росіян.

“Федеральні міністерства вже погодили нам розмір доплат: 250 тисяч рублів – за поранення середнього ступеня важкості, 750 тисяч – за тяжке поранення. За загиблого бійця його сім’я отримає регіональну доплату в розмірі 1 мільйона рублів”, – заявила окупаційний міністр соціальної політики Херсонщини Алла Бархатнова.

За її словами, родини загиблих жителів Херсонщини буцімто отримають від РФ “державну підтримку”: продуктові набори, пільги та безплатний відпочинок дітей на російських курортах.

  • Кремль поставив завдання окупаційній адміністрації Херсонської області хоча б на 10% збільшити кількість місцевих у російських військових угрупованнях.
  • На захопленій Росією території Херсонської області окупаційна влада посилює мобілізаційні заходи. В окупованому Генічеську біля парку Шевченка роздають агітаційні листівки із закликом долучитись до лав армії РФ.
  • Речник УДА Сергій Братчук розповів, що мобілізація триває постійно. Для цього влада РФ і провела незаконні вибори на окупованих територіях України. Таким чином вони намагалися провести фільтрацію для українців і скласти реєстри мобілізаційних ресурсів на окупованих територіях.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів