Підтримати нас

Від окупаційної влади Херсонщини вимагають збільшити кількість місцевих жителів у російських військах

07 травня 2024 18:34
122
Поширити:

Кремль поставив завдання окупаційній адміністрації Херсонської області хоча б на 10% збільшити кількість місцевих у російських військових угрупованнях.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Наразі ці задачі передали окупаційним військкоматам і вони мають сформувати списки кандидатів, додав він.

"Вони встановлюють незрозумілі намети й називають їх "пунктами мобілізації", збирають туди людей. Також росіяни хочуть посилити ще набір до так званих добровольчих батальйонів, до яких набирають жителів окупованих громад Херсонщини", — зазначив Прокудін.

Окрім цього, за словами, Олександра Прокудіна, вже два роки, порушуючи всі норми міжнародного права, Росія проводить в окупованих громадах примусову паспортизацію. У більшості випадків погрожують зброєю та примушують отримувати російські документи.

"Без паспорта РФ взагалі неможливо отримати будь-яку допомогу", — розповів очільник ОВА.

  • У коментарі “Вгору” Сергій Данилов розповів, що наразі військкомати на окупованих територіях Херсонщини готуються до процесу мобілізації. В окупації скрізь розклеєні оголошення про те, що треба встати на військовий облік.
  • За словами заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, незаконна влада планує використати 9 травня в пропаганді мобілізації населення окупованих територій до російської армії.
  • На захопленій Росією території Херсонської області окупаційна влада посилює мобілізаційні заходи. В окупованому Генічеську біля парку Шевченка роздають агітаційні листівки із закликом долучитись до лав армії РФ.
  • Речник УДА Сергій Братчук розповів, що мобілізація триває постійно. Для цього влада РФ і провела незаконні вибори на окупованих територіях України. Таким чином вони намагалися провести фільтрацію для українців і скласти реєстри мобілізаційних ресурсів на окупованих територіях.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ