Підтримати нас

Обстрілювали лівобережжя Херсонщини: ще 7 військовим РФ оголосили підозри

Вгору
Автор статті
14 лютого 2024 10:49
184
Поширити:

Правоохоронці повідомили про підозри у державній зраді та колабораційній діяльності ще сімом військовим РФ, серед них командир російських танкістів, які обстрілювали позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Про це йдеться на сторінці Служби безпеки України.

За даними слідства, на початку повномасштабного вторгнення Росії підозрювані добровільно вступили до різних підрозділів російської армії та брали активну участь у боях в Херсонській, Донецькій, Луганській та Харківській областях.
Наприкінці 2023 та на початку 2024 років вони потрапили у полон під час боїв біля Херсона, Мар’їнки та Бахмута. Серед основних фігурантів – командир підрозділу танкового батальйону РФ, який обстрілював позиції ЗСУ біля Кринків на лівобережжі Херсонщини. Він житель окупованого Криму. У червні 2023 року чоловік мобілізувався до 144-ї окремої мотострілецької бригади країни-агресора.

Зазначається, що інший військовий – також кримчанин, влітку 2023 року добровільно підписав контракт з міноборони Росії. Його призначили оператором-навідником на бронетранспортері у 810-ту окрему бригаду морської піхоти. Після навчань на полігоні поблизу захопленого Енергодара чоловіка відправили на лівобережжя Херсонщини для штурму українських позицій.

Ще 5 затриманих – жителі окупованих Донецька та Горлівки. Двоє з них вже воювали проти українських військових на сході України протягом 2017-2019 років, стверджують правоохоронці.

На початку повномасштабного вторгнення РФ вони вступили до 1-го, 4-го та 5-го окремих мотострілецьких бригад і 115-го стрілецького полку Південного військового округу Росії.

На посадах стрільців чоловіки пройшли навчання на полігоні в Докучаєвську Донецької області. Потім їх відправили на передову в районах Бахмута та Мар’їнки на Донеччині, а також селища Веселе у Харківській області.

  • 28 січня СБУ в Херсонській області заочно повідомила про підозру у веденні агресивної війни командувачу 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ, генерал-лейтенанту Якову Рязанцеву. За його наказом почався наступ на Херсонщину, зокрема на Херсон.
  • 10 грудня прокурори повідомили про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням 32-річному уродженцю Росії, військовослужбовцю 50 окремої бригади оперативного призначення Південного округу військ національної гвардії РФ Рустаму Шанкіну. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ