Підтримати нас

Незаконна влада в окупованій Новій Каховці на Херсонщині провела “інвентаризацію” бізнесів

11 червня 2024 15:20
1,262
Поширити:
Фото: Shutterstock

В окупованому місті Нова Каховка незаконна влада майже завершила процес інвентаризації майна, яке належить місцевим підприємцям. 

Про це виданню Новини.LIVE повідомив міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко. 

За його словами, незаконну інвентаризацію розпочали вже давно, щоб зібрати дані про місцевих підприємців, які залишились в окупації. Наразі представникам окупаційної адміністрації вдалося дізнатись імена власників бізнесів та чи виїхали вони з міста.

"Я маю на увазі бізнес - в основному, це приміщення перших поверхів будинків, у декого там перукарня, ну, всюди різний бізнес", – розповів Володимир Коваленко. 

Проведення інвентаризації зайняло близько 3–4 місяців. 

"На кожному з приміщень вивісили наказ прийти господарям і показати, що вони є тут, з документами. Тобто цей процес проходив. Тепер стало зрозуміло для них, хто є на місці, кого немає", – додав мер Нової Каховки.
  • 7 червня окупаційна влада Херсонщини повідомила, що нібито виявила на території окупованої Херсонської області житлові приміщення, які буцімто мають ознаки “безхазяйного” майна.
  • Окупаційна влада на лівобережжі Херсонщини примушує місцевих жителів переоформлювати право власності на майно за законами РФ. Через це деякі місцеві жителі, що виїхали повертаються.
  • Наприкінці березня 2024 року незаконна влада на окупованих територіях Донецької, Запорізької, Луганської, Херсонської областей повідомила, що власники житла, розташованого на цій території, повинні зареєструвати право власності на житлову нерухомість у “Єдиному державному реєстрі нерухомості” РФ.
  • Жителям окупованої Каховки Херсонської області надходять повідомлення з вимогою протягом 30 днів надати представникам незаконної влади паспорти РФ і оригінали документів про право власності на нерухоме майно. Людям погрожують визнанням їхніх квартир або будинків “безхазяйними” з подальшою незаконною “націоналізацією”.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів