Підтримати нас

На Херсонщині незаконна влада погрожує визнати пусті помешкання “безхазяйним” і “націоналізувати”

30 травня 2024 21:10
807
Поширити:
Каховка Херсонська область
Фото: Каховська Зоря

Жителям окупованої Каховки Херсонської області надходять повідомлення з вимогою протягом 30 днів надати представникам незаконної влади паспорти РФ і оригінали документів про право власності на нерухоме майно. Людям погрожують визнанням їхніх квартир або будинків “безхазяйними” з подальшою незаконною “націоналізацією”.

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Щоб нерухомість не привласнила незаконна влада, усі необхідні документи потрібно особисто подати до окупаційного міністерства майнових і земельних відносин Херсонщини. Воно розташоване у селі Щасливцеве Генічеської громади й працює протягом кількох визначених годин щочетверга.

Як зазначає ЦЖР, відстань між Каховкою і Щасливцевим – майже 150 кілометрів, автобусне сполучення між населеними пунктами відсутнє з початку війни.

  • Наприкінці березня 2024 року незаконна влада на окупованих територіях Донецької, Запорізької, Луганської, Херсонської областей повідомила, що власники житла, розташованого на цій території, повинні зареєструвати право власності на житлову нерухомість у “Єдиному державному реєстрі нерухомості” РФ.
  • Рух “АТЕШ” повідомляв, що російські військові та представники окупаційної влади відбирають нерухомість у людей на окупованих територіях України всіма можливими способами.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів