Підтримати нас

Нацгвардійці знищили спостережний комплекс армії РФ "Муром-М" на лівому березі Херсонщини

Vgoru
Автор статті
06 серпня 2023 12:50
646
Поширити:

Нацгвардійці 11 бригади імені Грушевського знищили спостережний комплекс армії РФ "Муром-М" на лівому березі Херсонщини. Комплекс дозволяє розглянути людину на відстані до 10 км,  у темряві автомобіль  за 8 км та людей  за 4 км.

Про це повідомляє Національна гвардія України 5 серпня.

Як зазначається, російський спостережний комплекс було розміщено на мосту через річку Конку на Херсонщині. За його допомогою окупанти вели цілодобове спостереження з метою недопущення прориву військ Сил оборони України.

"Бійці 11 бригади імені Грушевського Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України вирахували координати ворожого засобу відеоспостереження і одним точним ударом завдали вогневе ураження",  ідеться в дописі.

 Спостережний комплекс “Муром-М” – комплекс для цілодобового автономного відеотепловізійного спостереження. Його оптичне обладнання дозволяє розглянути людину на відстані до 10 км, а тепловізор у темряві виявляє автомобіль за 8 км та людей за 4 км.

Стаціонарні версії, як той, що знищили гвардійці, “бачать” на 15 км і стежать за будь-якими переміщеннями українських сил поряд із лінією бойового зіткнення. Вони допомагають росіянам коригувати артилерійські обстріли та супроводжують російські диверсійно-розвідувальні групи, ідеться в повідомленні.

Уночі на 6 серпня Сили протиповітряної оборони знищили іранський дрон-камікадзе "Шахед" у небі над Херсонщиною. Звечора і в ніч окупанти здійснили кілька хвиль мішаних ракетно-дронових атак.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ