Підтримати нас

Начальника окупаційної поліції в Чаплинці на Херсонщині засудили до 15 років

13 серпня 2024 19:57
336
Поширити:
Ігор Широкий у 2014 році. Фото з його сторінки в "Однокласниках"

Київський районний суд Одеси 2 серпня призначив 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна 56-річному Ігорю Широкому зі селища Чаплинка на Херсонщині за колабораціонізм. Він є пенсіонером органів МВС України.

Про це повідомляє “Вгору” з вироку суду.

Перебуваючи у Чаплинці, наприкінці травня 2022 року Ігор Широкий добровільно погодився на пропозицію представників окупаційної влади та обійняв посаду начальника у відділі поліції Чаплинського району.

На цій посаді чоловік наймав працівників до незаконного правоохоронного органу, організовував його роботу, приймав громадян.

Зокрема, з травня по липень 2022 року Широкий проводив співбесіди із поліціянтами ВП №3 Каховського ВП ГУНП в Херсонській області, які після повномасштабного вторгнення не виїхали з окупації. Також  пропонував працевлаштуватися до незаконно утвореного правоохоронного органу пенсіонерам МВС у Чаплинці.

Проти Ігоря Широкого також свідчили п’ять свідків. 

Публікація в російській соцмережі "Однокласники", якій Широкий поставив вподобайку

За даними порталу “Чесно”, cтрокову службу Широкий проходив на острові Майський в Чорному морі. З 1961 по 1991 роки на острові дислокувалася бригада спецпідрозділу ВМФ СРСР.

  • Чаплинська селищна громада Каховського району перебуває під окупацією російських військ із лютого 2022 року. 
  • Судитимуть за колабораціонізм і наступника Ігоря Широкого – Сергія Березіна з Донеччини. За даними правоохоронців, він причетний до масових викрадень і катувань місцевих жителів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів